Odnośniki
- Ułatwienia dostępu
-
Strona Podmiotowa Biuletynu Informacji Publicznej
https://www.bip.gov.pl - Informacja dla osób głuchoniemych
- www.gmina-glowno.pl
-
Prześlij uwagę, zgłoszenie
Przesyłanie uwagi, zgłoszenia
-
Fotokod tej strony
Fotokod z linkiem do tej strony
Przejdź do: www.gmina-glowno.pl
Treść strony
Zapytanie ofertowe - „Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno ” - GOPS.26.1/2024
GOPS.26.1/2024
Głowno, dnia: 16.09.2024r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie zaprasza do złożenia ofert: Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy na następujące zadanie: „Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno ”.
- Zamawiający:
Gmina Głowno - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie, ul. Jana Kilińskiego 2, 95-015 Głowno, NIP 733-10-39-330
tel.: 427192646, tel.798 862 834
e-mail: gops@gmina-glowno.pl
strona internetowa: www.bip.gops.gmina-glowno.pl
- Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa, polegająca na codziennym przygotowaniu i dostarczeniu do szkół na terenie Gminy Głowno od miesiąca października 2024 roku do miesiąca czerwca 2025 roku, gorącego posiłku w ramach realizacji wieloletniego programu ,, Posiłek w szkole i domu na lata 2023-2028”.
Zakres zamówienia:
- Przygotowanie jednodaniowych posiłków dostarczanych na przemian 3 dni zupa i pieczywo, 2 dni drugie danie z surówką. Zamawiający wymaga aby Wykonawca przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym w tym m.in. poprzez duży udział warzyw w każdym posiłku.
- Dostawa posiłków wraz z naczyniami, sztućcami jednorazowymi oraz serwetkami jednorazowego użytku, od poniedziałku do piątku w dniach lekcyjnych, między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół:
1) Zespół – Szkolno Przedszkolny w Lubiankowie
2) Zespół – Szkolno Przedszkolny w Mąkolicach
3) Zespół – Szkolno Przedszkolny w Popowie Głowieńskim
- Szacunkowa ilość posiłków dziennie - 45. Ilość posiłków ze względu na swój szacunkowy charakter może w trakcie realizacji zmówienia ulec zmianie. Przyjmuje się, że liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu o 20% w trakcie realizacji umowy w zależności od bieżących potrzeb szkół.
- Dowożone posiłki muszą być dostarczane bezpośrednio w opakowaniach jednorazowego użytku przewożonych w pojemnikach / kontenerach transportowych termoizolacyjnych, zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu – zupa: + 75°C.
- Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzenie posiłków zgodnie z jadłospisem. Jadłospis powinien zawierać nazwy dań, nazwy produktów wchodzących w skład potraw, wielkość porcji w gramach oraz wartość kaloryczną. Posiłki powinny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłki powinny być urozmaicone, rodzaj potraw nie może się powtarzać w ciągu 1 tygodnia.
6. Jadłospis z uwzględnieniem gramatury oraz kaloryczności wydawanych ciepłych posiłków winien być układany przez Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem i przedłożony Dyrektorom szkół oraz podmiotowi Zamawiającemu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół lub Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę.
7. W pomieszczeniach wydawania posiłków w miejscu widocznym Wykonawca zobowiązuje się do wywieszania aktualnego menu.
8. Wykonawca obowiązany jest także do odbioru pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków.
- Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz.1448), ustawą z dnia 14 marca 1985r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2024r. poz.416), oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
- Wykonawca ma obowiązek precyzyjnego informowania o składzie potraw oraz alergenach w nich zawartych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
- Pieczywo w postaci bułki winno być dostarczane jako dodatek do zup, wraz z odpowiadającą mu ilością serwetek jednorazowego użytku.
- Próbki posiłku do badań SANEPIDU Wykonawca ma obowiązek przechowywać każdorazowo w ilości nie mniejszej niż 150 g potrawy i na zasadach określonych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r. Nr 80, poz. 545).
- Zakład / lokal gastronomiczny, w którym przygotowywane są posiłki, musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzającą spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań.
- Termin wykonania:
Zamówienie należy wykonać od października 2024r. do czerwca 2025r. – wyłącznie w
dni w których odbywa się nauka w szkołach z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne, wakacje oraz dni wolne od nauki)
- Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonania oceny spełniania tych warunków:
O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
a) posiadają uprawnienia do wykonywania wymaganej przedmiotem zamówienia działalności,
b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
c) rozliczy się z Zamawiającym na podstawie faktury/rachunku
d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w złożonych dokumentach i oświadczeniach.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:
- Wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1). Niewypełnienie wszystkich pól formularza ofertowego będzie skutkować odrzuceniem oferty.
2. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualny wydruk z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej.
3. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub z dokumentów rejestrowych.
4. Decyzja wydana przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną zatwierdzająca zakład Wykonawcy do prowadzenia działalności gastronomicznej.
5. Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej.
Dokumenty, o których mowa wyżej mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (na każdej stronie kopii) przez Wykonawcę. Niezłożenie któregokolwiek dokumentu, o którym mowa powyżej spowoduje odrzucenie oferty Wykonawcy.
- Kryteria oceny ofert:
- Jednostkowy koszt posiłku brutto – 100%
- Informacje administracyjne:
1. Termin składania ofert: upływa w dniu 27.09.2024r. godzina 13:00.
2. O wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający niezwłocznie zawiadomi oferentów biorących udział w postępowaniu.
3. Dodatkowych informacji udziela: Kierownik GOPS, Joanna Michalik,
tel.: 42 7192646, tel.798 862 834.
4. W przedmiotowym postępowaniu nie mają zastosowania zapisy ustawy – Prawo zamówień publicznych.
5. Sposób przygotowania oferty: ofertę należy sporządzić w języku polskim, w formie pisemnej, na komputerze lub nieścieralnym atramentem bądź długopisem. Oferta winna być podpisana przez osobę upoważnioną. W przypadku składania oferty w siedzibie zamawiającego lub pocztą na kopercie należy umieścić napis: „Oferta – Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno ”.
Ofertę złożyć można:
a) osobiście w siedzibie zamawiającego (pokój nr 2)
b) drogą pocztową/kurierem (za datę wpływu uważa się dzień zarejestrowania w jednostce zamawiającego)
c) e-mailem: gops@gmina-glowno.pl (z zastrzeżeniem dostarczenia oryginału przed podpisaniem umowy).
Za datę wpływu oferty uważa się dzień zarejestrowania w jednostce zamawiającego.
6. Ofertę należy sporządzić zgodnie z wymaganiami umieszczonymi w zapytaniu ofertowym i na załączonych wzorach formularzy.
7. Do oferty należy dołączyć wszystkie wymagane dokumenty i oświadczenia. Treść oferty musi odpowiadać treści zapytania ofertowego.
8. Jeden wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
9. Warunkiem powierzenia usługi jest zawarcie z zamawiającym umowy w formie pisemnej, która zostanie podpisana po rozstrzygnięciu postępowania.
10. Zamawiający stosuje zasady ochrony danych osobowych zgodnie z załącznikiem nr 1 do niniejszego zapytania.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
- Dokonywania zmian w niniejszym zapytaniu ofertowym bez podania przyczyny.
- Unieważnienia postępowania bez podania przyczyny.
- Nie wybrania żadnej z przedstawionych ofert bez podania przyczyny.
- Pozostawienia bez rozpatrzenia oferty niezgodnej z wymogami niniejszego zapytania.
- Załączniki:
- Formularz ofertowy.
Kierownik Gminnego
Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie
Joanna Michalik
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głowniedata wytworzenia: 2024-09-16
- opublikował: Joanna Michalikdata publikacji: 2024-09-16 09:31
- zmodyfikował: Joanna Michalikostatnia modyfikacja: 2024-09-16 09:45
Metryka
- opublikował: Joanna Michalikdata publikacji: 2024-09-16 09:32
Metryka
- opublikował: Joanna Michalikdata publikacji: 2024-09-16 09:31