GOPS.26.1/2023 - zamówienia publiczne realizowane bez zastosowania ustawy "Prawo zamówień publicznych"
GOPS.26.1/2023
Głowno, dnia: 04.07.2023r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie zaprasza do złożenia ofert: Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy na następujące zadanie: „Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno”.
I. Zamawiający:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie, ul. Jana Kilińskiego 2, 95-015 Głowno
NIP 733-10-39-330
tel.: 427192646, tel.798 862 834
e-mail: gops@gmina-glowno.pl
strona internetowa: www.bip.gops.gmina-glowno.pl
II. Przedmiot zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa, polegająca na codziennym przygotowaniu i dostarczeniu do szkół na terenie Gminy Głowno od miesiąca września 2023 roku do miesiąca grudnia 2023 roku, jednego gorącego posiłku w ramach realizacji wieloletniego programu ,, Posiłek w szkole i domu na lata 2019-2023”.
Zakres zamówienia:
1. Przygotowanie posiłków w dniach od poniedziałku do piątku, w dniach lekcyjnych poszczególnych szkół.
1) Rodzaj posiłku: zupa (z wkładką) + pieczywo.
2) Gramatura posiłku: zupa - 450 g.
2. Dostawa posiłków wraz z naczyniami, sztućcami jednorazowymi oraz serwetkami jednorazowego użytku, od poniedziałku do piątku w dniach lekcyjnych, między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół:
1) Zespół – Szkolno Przedszkolny w Popowie Głowieńskim
2) Zespół – Szkolno Przedszkolny w Lubiankowie
3) Zespół – Szkolno Przedszkolny w Mąkolicach.
3. Szacunkowa ilość posiłków dziennie - 45. Ilość posiłków ze względu na swój szacunkowy charakter może w trakcie realizacji zmówienia ulec zmianie. Przyjmuje się, że liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu o 20% w trakcie realizacji umowy w zależności od bieżących potrzeb szkół.
4. Dowożone posiłki muszą być dostarczane bezpośrednio w opakowaniach jednorazowego użytku przewożonych w pojemnikach / kontenerach transportowych termoizolacyjnych, zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu – zupa: + 75°C.
5. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzenie posiłków zgodnie z jadłospisem, który przedkłada dyrektorowi szkoły z tygodniowym wyprzedzeniem.
6. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz. 2132 ze zm.), ustawą z dnia 14 marca 1985r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2023r. poz.338), oraz rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
7. Pieczywo w postaci bułki winno być dostarczane jako dodatek do zup, wraz z odpowiadającą mu ilością serwetek jednorazowego użytku.
8. Próbki posiłku do badań SANEPIDU Wykonawca ma obowiązek przechowywać każdorazowo w ilości nie mniejszej niż 150 g potrawy i na zasadach określonych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r. Nr 80, poz. 545).
9. Zakład / lokal gastronomiczny, w którym przygotowywane są posiłki, musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzającą spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań.
III. Termin wykonania:
Zamówienie należy wykonać od dnia 05.09.2023r. do dnia 22.12.2023r.
IV. Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonania oceny spełniania tych warunków:
O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
a) posiadają uprawnienia do wykonywania wymaganej przedmiotem zamówienia działalności,
b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w złożonych dokumentach i oświadczeniach.
V. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:
1. Wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1). Niewypełnienie wszystkich pól formularza ofertowego będzie skutkować odrzuceniem oferty.
2. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub z dokumentów rejestrowych.
3. Decyzja wydana przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną zatwierdzająca zakład Wykonawcy do prowadzenia działalności gastronomicznej.
4. Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej.
Dokumenty, o których mowa wyżej mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (na każdej stronie kopii) przez Wykonawcę. Niezłożenie któregokolwiek dokumentu, o którym mowa powyżej spowoduje odrzucenie oferty Wykonawcy.
VI. Kryteria oceny ofert:
· Jednostkowy koszt posiłku brutto – 100%
Punkty za kryterium Cena oferty brutto Pc zostaną obliczone wg następującego wzoru.
Cena najniższa brutto spośród badanych ofert
Pc = -------------------------------------------------------------------- x 100 pkt.
Cena brutto oferty badanej
VII. Informacje administracyjne:
1. Termin składania ofert: upływa w dniu 17.07.2023r. godzina 15:00.
2. O wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający niezwłocznie zawiadomi oferentów biorących udział w postępowaniu.
3. Dodatkowych informacji udziela: Kierownik GOPS, Joanna Michalik,
tel.: 42 7192646, tel.798 862 834.
4. W przedmiotowym postępowaniu nie mają zastosowania zapisy ustawy – Prawo zamówień publicznych.
5. Sposób przygotowania oferty: ofertę należy sporządzić w języku polskim, w formie pisemnej, na komputerze lub nieścieralnym atramentem bądź długopisem. Oferta winna być podpisana przez osobę upoważnioną. W przypadku składania oferty w siedzibie zamawiającego lub pocztą na kopercie należy umieścić napis: „Oferta –Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno ”.
Ofertę złożyć można:
a) osobiście w siedzibie zamawiającego (pokój nr 2)
b) drogą pocztową/kurierem (za datę wpływu uważa się dzień zarejestrowania w jednostce zamawiającego)
c) e-mailem: gops@gmina-glowno.pl (z zastrzeżeniem dostarczenia oryginału przed podpisaniem umowy).
Za datę wpływu oferty uważa się dzień zarejestrowania w jednostce zamawiającego.
6. Ofertę należy sporządzić zgodnie z wymaganiami umieszczonymi w zapytaniu ofertowym i na załączonych wzorach formularzy.
7. Do oferty należy dołączyć wszystkie wymagane dokumenty i oświadczenia. Treść oferty musi odpowiadać treści zapytania ofertowego.
8. Jeden wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
9. Warunkiem powierzenia usługi jest zawarcie z zamawiającym umowy w formie pisemnej, która zostanie podpisana po rozstrzygnięciu postępowania.
10. Zamawiający stosuje zasady ochrony danych osobowych zgodnie z załącznikiem nr 1 do niniejszego zapytania.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
- Dokonywania zmian w niniejszym zapytaniu ofertowym bez podania przyczyny.
- Unieważnienia postępowania bez podania przyczyny.
- Nie wybrania żadnej z przedstawionych ofert bez podania przyczyny.
- Pozostawienia bez rozpatrzenia oferty niezgodnej z wymogami niniejszego zapytania.
- Załączniki:
1. Formularz ofertowy.
Kierownik Gminnego
Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie
Joanna Michalik
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: GOPSdata wytworzenia informacji: 2023-07-04
- zdarzenie opublikował: Joanna Michalikdata dodania: 2023-07-04 09:38
- FORMULARZ OFERTOWY (DOCX)19.65kBFORMULARZ OFERTOWY
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: GOPSdata wytworzenia informacji: 2023-07-04
- załącznik opublikował: Joanna Michalikdata dodania: 2023-07-04 09:38
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie informuje, iż w dniu 20.07.2023r. Komisja powołana przez Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie dokonała rozpatrzenia ofert na zadanie ,, Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno’’ polegające na przygotowaniu i dostarczeniu do szkół na terenie Gminy Głowno, jednego gorącego posiłku w ramach realizacji wieloletniego programu ,, Posiłek w szkole i domu na lata 2019-2023 w okresie od 05.09.2023r. do 22.12.2023r.
Do dnia 17.07.2023r. wpłynęła 1 oferta:
Z firmy: BOSS Monika Bartnik, adres: 93-370 Łódź, ul. Romana 44.
Komisja przeanalizowała złożone materiały i orzekła, że firma spełnia warunki stawiane w zapytaniu ofertowym i została dopuszczona do udziału w postępowaniu.
W toku posiedzenia Komisja postanowiła wybrać ofertę złożoną przez:
BOSS Monika Bartnik, adres 93-370 Łódź, ul. Romana 44.
Uzasadnienie: wybrana oferta spełniła warunki stawiane przez Zamawiającego.
Kierownik GOPS w Głownie
Joanna Michalik
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: GOPSdata wytworzenia informacji: 2023-07-20
- zdarzenie opublikował: Joanna Michalikdata dodania: 2023-07-20 11:34